Bij de borrel…

Welke zin is je vandaag het meest bijgebleven?

Bij de borrel vragen wij bezoekers van Het Werkevent "Welke zin is je vandaag het meeste bij gebleven?".

“'De enige constante is verandering'. Het zegt zoveel over deze tijd. Zaken als techniek, onderwijs en bedrijfsleven veranderen snel. Sommige zien dat als een bedreiging, maar ik zie het eerder als een kans. Hoe kunnen we hier zo slim mogelijk gebruik van maken?”

Karim Akhalal
directeur bij Recrout

“'Durf te flirten.' Omdat je daarmee zegt dat je graag nieuwe mensen ontmoet, en niet bang bent om een avontuur aan te gaan. Ik denk dat de kwetsbaren niet altijd in de juiste netwerken terechtkomen. Dat zou absoluut anders moeten.”

Petra ter Voert-Arxhode
beleidsmedewerker bij Human Capital


“'Er is nu een ontwikkeling gaande waarbij mensen niet worden beoordeeld op hun functieprofiel maar op hun gedrag.' Dat was volstrekt nieuw voor mij. Ik dacht juist dat het altijd ging om het profiel van de werknemers in plaats van het gedrag. Maar het lijkt me beter, wanneer je meer naar het menselijke kijkt.”

Anne Gosenshuis
Gemeente Amsterdam, beleidsadviseur onderwijs

“'Een man met een gehoorbeperking die zes jaar thuis zat en inmiddels als garnalenpeller werkt.' Ik vond dat treffend. Blijkbaar kunnen we deze mensen met een beperking normaal niet de banen bieden die ze nodig hebben. Gemeentes en het UWV zouden daar een veel actievere rol in kunnen spelen.”

Rene Kenyber
raadslid bij de Onderwijsraad
Renske Jonkman
Voeg toe aan selectie