Workshop

Meedoen is belangrijker dan winnen

Bij deze workshop zitten ongeveer 15 deelnemers in een kring. Dat schept meteen een ander gevoel, legt Joyce Oomen van ManpowerGroup uit: “Ik heb hele goeie herinneringen aan het kringgesprek van de kleuterschool van vroeger. Ik hoop dat het gezellig wordt, en laten we het vooral samen doen!”

Witboek ‘inclusiviteit’

Deze workshop gaat over ‘inclusiviteit’. ManpowerGroup heeft hier een ‘witboek’ met voorbeelden uit de praktijk over gepubliceerd. Dat is niet zo vreemd. Uit de monitor van de Onderwijsraad blijkt dat uitzendbureaus een belangrijke rol spelen bij het vinden van een baan, vooral bij werkzoekenden met een migrantenachtergrond of een afstand tot de arbeidsmarkt. Oomen legt het belang van ‘inclusiviteit’ daarbij uit: “Het gaat erom dat iedereen die een bijdrage wil leveren aan het arbeidsproces dat ook moet kunnen doen. Er zit heel veel arbeidskracht bij groepen waar je niet in eerste instantie aan denkt. Samen ongeveer één miljoen mensen!” 

Mensen uit de praktijk

Oomen gaat verder: “We krijgen vandaag veel informatie van beleidsmakers en bestuurders. Maar het leek ons leerzaam om ook eens in gesprek te gaan met de mensen van de praktijk. Want het komt bij dit onderwerp, het aan het werk krijgen van talent, toch vooral aan op ‘handen uit de mouwen’”. Ze stelt drie van die mensen aan ons voor. Mensen die ervaring hebben met het aan het werk zetten van –laten we het zo maar noemen– ‘lastige’ doelgroepen.

Voldoening

Dat zijn op de eerste plaats Michel Willems van Geruba Chocolade, op de tweede plaats evenementen- en kermisorganisator Frans Stuy en als derde Dennis Ender van ManpowerGroup, die veel ervaring heeft met de praktijk van arbeidsbemiddeling. In het bedrijf van Michel Willems werken veel mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. “Bijvoorbeeld bij het inpakken. Repeterend werk, voorspelbaar werk. Dat vinden ze fijn en leuk, en het geeft veel voldoening. Veel van dit soort banen zijn de laatste tijd verloren gegaan. Wij zijn heel blij dat we dit nog kunnen aanbieden.”      

Doctorandus van de straat

Frans Stuy is druk aan de slag met het opzetten van het Amsterdamse Stadspodium. Hij steekt meteen van wal: “Ik doe dit werk al 20 jaar. Werken met probleemjongeren. Ik pak de boefjes eruit en laat ze werken. En kijk nu, nu zijn ze getrouwd en zijn ze goed bezig. Ik begrijp die jongeren, ik ben zelf ook in een woonwagen geboren, ik ben een ‘doctorandus van de straat’. Ik geloof nog steeds in wat Job Cohen ooit zei: verbinding.” Met zijn Stadspodium zet Stuy binnenkort zo’n 200 kansarme jongeren aan het werk.

Onbekend, onbemind?

Iemand uit het publiek geeft een kritische reactie op de presentaties van de drie mannen uit de praktijk. “Er gaat hier een wereld voor me open. Ik heb een bedrijf van 600 man, waarom weet ik dit niet? Wordt hier wel voldoende goeie marketing omheen gebouwd? Ik heb het nog nooit in de hoek van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gezocht. Mijn advies: licht ook de CEO’s hierover in. Niet alleen de HR-manager.”

Wil u ook aan de slag met inclusiviteit? Neem dan contact op met Dirco Dekker of Dennis Ender van ManpowerGroup. Ze kunnen u ook helpen aan een exemplaar van het witboek ‘Meedoen is belangijker dan winnen’.

Richard Derks
Voeg toe aan selectie