Bij de ingang…

“Wat verwacht u van vandaag?”

Bij de ingang vragen wij bezoekers van Het Werkevent “Wat verwacht u van vandaag?”.

“Ik ben hier gekomen voor de presentatie van het advies van de Onderwijsraad. Ik hoop daar tijdens workshops verder over te praten. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is hoe je mensen met een MBO-opleiding motiveert om verder te gaan leren. Welke maatregelen moet je bijvoorbeeld nemen? Daarnaast hoop ik hier mensen van andere organisaties te leren kennen én van elkaar te leren. Hopelijk ontstaan hier goede inhoudelijke discussies.”

Mario Jansen
Ministerie van OCW, beleidsmedewerker bij directie MBO

“Vrij nieuw ben ik nog hier en ik hoop vandaag dan ook een goed overzicht van de laatste stand van zaken te krijgen. Een gedegen overzicht van het beleidsplan ‘Werk maken van talent’. Mij gaat het erom hoe het MBO en het bedrijfsleven op elkaar aansluiten. Wat leeft er onder de mensen? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen?”

Ad Schoof
Ministerie van EZ, regiodirectie Noord-Holland

“Ik ben bovenal geïnteresseerd in de reacties op House of Skills, wat ik mede georganiseerd heb, een volkomen nieuw concept. Wat vinden de mensen ervan? Hoe kunnen we ons verbeteren? Daarnaast hoor ik graag waar de mensen uit onze eigen regio mee bezig zijn, wat speelt er op dit moment?”

Alex Jansen
Gemeente Haarlem, Adviseur Economie en Cultuur

“De workshop Serious Gaming, daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Het is mijn missie om meer uit jongeren te halen. Je ziet nog steeds veel mismatches tussen jongeren en onderwijs. Hoe verbeter je dat? Ook vanuit Sail blijven we ons vernieuwen, zo hebben we bijvoorbeeld met werkeloze jongeren gewerkt. Ik vind het belangrijk om nieuwsgierig te blijven en niet te gaan navelstaren!”

Margit Bosch
Sail Academy, initiator
Renske Jonkman
Voeg toe aan selectie